Laboratorio – škola vaření (i) s Martinem Kortusem

Laboratorio – škola vaření (i) s Martinem Kortusem

O Laboratoriu

Škola vaření – Laboratorio, je členem skupiny, sítě italských restaurací La Collezione. Pořádají lekce vaření, teambuildingy, tiskové konference, produktové prezentace a třeba i originální narozeninové oslavy již od roku 2009.

V roce 2011  se kurzy vaření pořádaly v showroomu Miele a díky velkému úspěchu Riccardo Lucqe později otevřel vlastní školu vaření -  Laboratorio, jak ho znáte dnes. Nachází se nedaleko Národního divadla, v samém srdci Prahy, což zaručuje velmi dobrou dopravní dostupnost.

Laboratorio nabízí kromě nadstandardně zařízeného kuchyňského studia a společenské místnosti také vinotéku ve sklepních prostorách a prostory vhodné pro rozšíření kapacity Laboratoria.

 

Škola vaření „našima očima“

Kurz vaření absolvoval i náš tým. Pod taktovkou profesionála – šéfkuchaře Martina Kortuse, jsme vařili čtyřchodové menu. Vaření bylo skutečně obohacující a jídlo skvělé.

Získali jsme praktické dovednosti, ale také zajímavé informace „použitelné“ i při běžném vaření doma.

 

A co na to zúčastnění kolegové?

Maty: „Bylo to přátelské, uvolněná atmosféra.. Líbilo se mi, že jsme měli všechny potřebné suroviny předem připravené a když jsem třeba nechtěl použít česnek, tak jsem ho tam nedal 😆 (smích)“.

 

Rado: „Naučil jsem se, jak se připravuje steak a že nepotřebujeme nutně ke každému jídlu jako přílohu brambory – i lehčí zelenina, třeba

brokolice, totiž dokáže být postačující přílohou k masu.“

 

Honza: „Oceňuji prvotřídní suroviny.“

 

Kdo je Martin Kortus?

Šéfkuchař a lektor, který vystudoval Francouzský kulinářský institut v New Yorku a velkou část svého profesního života působil jako privátní kuchař, lektor vaření a gastronomický poradce. V roce 1993 se stal spoluvlastníkem italské restaurace Il Vigneto v New Yorku a po návratu do Čech působil jako šéfkuchař  v jednom z pražských hotelů. Později, v roce 2009 přijal nabídku na post šéfkuchaře Národní banky vín.

Po sedmi letech se stal lektorem školy vaření v Laboratoriu, kde se mimo jiné věnuje lekcím vaření.

 

Zaujalo vás Laboratorio? Více informací ke kurzům vaření jako i o samotném Laboratoriu najdete na www.laboratorio.cz.

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: