Jak na osvěžující ledovou kávu

Jak na osvěžující ledovou kávu

Ani v horkých dnech se nemusíte vzdát své oblíbené kávy a můžete si ji vychutnat v ledové variantě. Kombinace kávy, ledu, zmrzliny a šlehačky je osvěžující, a přitom stále nabíjející.

Ledové káva se postupně stala nejoblíbenějším letním nápojem, pije se v různých variantách po celém světě a je neodmyslitelnou součástí každodenního života pro mnohé lidi.

 

Přinášíme vám tři recepty na skvělé ledové kávy, které si dokážete připravit z pohodlí domova:

1. Klasická ledová káva z ESPRESSA

Potřebujeme: espresso, mléko, led, zmrzlinu, cukr (dle chuti)

Postup: Připravíme si klasické espresso, které necháme vychladnout. Mléko si napěníme ve šlehači nebo šejkru. Do vyšší sklenice nasypeme led, nalijeme připravené vychlazené espresso, a nakonec vléváme vyšlehané mléko. Vrch připravené ledové kávy můžeme posypat například mletou skořicí, sekanými oříšky nebo čokoládou. Podle chuti můžeme přidat zmrzlinu, případně šlehačku.

 

2. Káva, připravovaná za studena – COLD BREW COFFEE

Potřebujeme: mletá kvalitní káva, zavírací sklenice, jemné sítko

Postup: Čerstvě namletou kávu nasypeme do zavírací sklenice a zalijeme studenou vodou. Uložíme do lednice, nejlépe do druhého dne, aby kávová chuť měla dost času dostat se do vody. Druhý den kávu přefiltrujeme přes sítko a je hotovo. Máme připravenou neskutečně dobrou ledovou kávu, která se od té klasické liší především vyšší sladkostí, nižší aciditou a čokoládovými a ovocnými tóny. Podáváme obvykle s ledem a třeba i mlékem či cukrem.

 

3. Rychlé CAFFE FREDO

Potřebujeme: espresso, mléko, led

Postup: Připravíme si nádobu a vlijeme do ní připravené espresso, nebo dvojitou dávku espressa. Přidáme několik kostek ledu, dle chuti také cukr či mléko. Vše poctivě rozmixujeme, kávu přelejeme do vysoké sklenice a máte hotovo.

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: